fbpx

alfaWIZ – med unikt fokus

scientific-eye

alfaWIZ tjenester skiller seg fra øvrige optikertjenester i verden, på grunn av vår egen løsning for å korrigere synet på nært hold.

Våre studier viser at vi bruker øynene på en helt annen måte enn det de er laget for. Fra tidenes morgen har vi vært avhengig av godt avstandssyn for at vår art skulle overleve. Vi brukte avstandssynet for å skaffe mat og for å unngå at vi ble andre arters mat.

Sammenkobling

Øye og kropp er merkelig nok koblet sammen. Mye tyder på at vi ofte glemmer det. Det betyr at svært mange problemer som i dag er identifisert, for eksemplet hos skolebarn og ungdom, har sitt opphav i bruken av øynene. En fersk studie om temaet ble publisert i optikeren Februar 2021, og dokumenterer dette veldig godt.

Men også voksne sliter med de samme problemene. Våre undersøkelser på arbeidsplasser viser helt klart at syn enkelt kan kobles med hodepine, nakke- og skulder plager, konsentrasjons- og hukommelses-problemer, for å nevne noe.

I løpet av vår utvikling har altså avstandssynet vært kritisk for vår eksistens. Det moderne menneske har helt andre utfordringer. Over 90% av tiden er vi avhengige at et optimalt syn på avstander kortere enn 1 meter.

Tiden vi bruker øynene

i avstander mellom 0,5 – 2M 70%
til lesing mellom 0,3 – 0,5M 20%
til å se på avstand 10%

Ta en online alfaWIZ lesetest

En AlfaWiz lesetest gir deg som leser en mulighet til selv å sjekke om du kan forbedre din leseevne.

Bestill time

Våre alfaWIZ optikere er parate til å hjelpe deg. Velg lokasjon, så type time i bestillingsskjema.

alfaWIZ: testing av syn

Har du spørsmål?

Sjekk ut denne siden

Da finner du iallfall noen svar på vår FAQ side!

Translate »